Служителите в  британските железници планират национална 24-часова стачка на 26

...
Служителите в  британските железници планират национална 24-часова стачка на 26
Коментари Харесай

Персоналът на британските железници с национална стачка през септември

Служителите в  британските железници възнамеряват национална 24-часова стачка на 26 септември поради заплатите, сигурността на работното място и изискванията на работа, заяви през днешния ден Асоциацията на наетите чиновници в превоза (Ти Ес Ес Ей – TSSA), представена от Ройтерс.

Това ще е е следващият от вълната митинги, подбудени от галопиращата инфлация, която изпреварва повишението на заплатите.

Асоциацията разгласи, че упорства за поправяне на съглашението за заплатите на личния състав в железопътните компании, откакто отхвърли " обидното " предложение за покачване от 2 на 100.

Синдикатът към момента договаря за допустимо съглашение с " Нетуърк рейл " (Network Rail), държавната компания, която е притежател и обслужва по-голямата част от английските железопътни линии и инфраструктура.

" Приветствам обстоятелството, че договарянията с " Нетуърк рейл " са в  ход и се върви към изглаждане на разликите. Времето ще покаже дали може да бъде реализирано съглашение и да се избегне нова стачка “, сподели водачът на Ти Ес Ес Ей Мануел Кортес.

Американският сенатор Бърни Сандърс, огромна фигура от левицата в страната си, ще поддържа през днешния ден стачкуващите в английските железници, давайки интернационален обсег на митинга, съобщи Франс прес.

" Бърни Сандърс, който е на посещаване във Англия, ще отдели време, с цел да се причисли към митинга на железопътния профсъюз Aр Ем Ти (RMT) в символ на взаимност с транспортните служащи и битката им за добре функционираща транспортна система ", написа английският синдиката на уеб страницата си.

Стачните дейности във Англия от месеци порастват, засягайки жп превоза, авиацията, пощенските услуги, юристите по наказателни каузи, чиновниците на телекомуникационната компания Би Ти (BT), работещите в Националната здравна работа (NHS) и медиите.

Кризата с цената на живота в Обединеното кралство става все по-сериозна, а инфлацията мина прага от 10 на 100 и може да надвиши 20 на 100 при започване на 2023 година, в случай че цените на газа останат високи, съгласно " Голдман Сакс " (Goldman Sachs).

Обхватът на стачните дейности  в страната е невиждан от 80-те години и ерата на Маргарет Тачър, заради което медиите приказват за " лятото на недоволството ", правейки паралел с известната " зима на недоволството " от 1978 и 1979 година

Британското държавно управление в оставка на Борис Джонсън е в огромна степен пасивно от няколко месеца, макар покачването на цените на електрическата енергия – таванът на контролираните цени ще скочи с 80 на 100 от октомври, което ще потопи две трети от английските семейства в енергийна беднотия, съгласно университета в Йорк.

Следващият жител на " Даунинг стрийт " 10 ще стане прочут на 5 септември, като тачъристката Елизабет Тръс се счита за любимец против другия кандидат Риши Су
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР